Gumiszerviz szolgáltatás
Meddig használható egy gumiabroncs?

A gumiabroncs a mindennapi használat során jelentős fizikai erőknek van kitéve. Ez a folyamatos, dinamikus terhelés a szerkezet kifáradását és a tapadást biztosító futófelület elkopását eredményezi. Az időjárás és egyéb külső tényezők hatására ugyanakkor maga a gumi is öregszik, felületén repedések alakulnak ki, elveszti rugalmasságát. Ez utóbbi lassú folyamat, de hatására a gumiabroncs alkalmatlanná válik a biztonságos közlekedésre. Az öregedési folyamat miatt 8-10 évnél régebbi gumiabroncs már nem biztonságos használni, akkor sem, ha az esetleg keveset futott. 
Természetesen akkor is szükséges új gumiabroncsot venni, ha a futófelületi mintaárok mélysége nyári gumik esetében nem éri el az 1,6millimétert, téli abroncsok esetében pedig a 4 millimétert. Ennél kisebb árokmélységnél a gumiabroncs már balesetveszélyes, mert számos paramétere (fékút, tapadás, stb.) jelentősen romlik.
A szezonális abroncs-csere viszont független a gumik korától, kopottságától...tudnunk kell, hogy a sokak által már közhelyként ismert 7°C fokos határ esetében tehát nem a levegő, hanem az útfelület hőmérséklete a mérvadó! Már a kora őszi, hideg reggeleken is előnyös lehet a téli gumi használata. A téli gumik felülete alacsony hőmérséklet mellett is rugalmas marad. Így az abroncs hideg úton is megfelelő tapadással rendelkezik.
A téli gumik nyári használata viszont gyorsabb kopást, nagyobb menetzajt és többletfogyasztást eredményez. A hőmérséklet emelkedésével, különösen nagy hőségben a lágyabb keverékű téli gumikkal a tapadás és a stabilitás is csökken. Főleg kanyarban, megterhelt jármű esetén tapasztalható velük egyfajta bizonytalan, „nyúlós” érzés.  A nyári gumikhoz képest hosszabb fékúttal is számolni kell, így a tavaszi visszaszerelés legalább annyira fontos, mint a téli gumik felszerelése!

Törökbálinti gumiszerelő műhelyünkben vállaljuk autó és motorgumik szerelését, tárolását.

Amit kínálunk:Gumiszerelés, digitális centrírozás
Abroncsjavítás
Defekt-tűrő abroncs javítás
Felnijavítás
Új gumiabroncsok nagyker áron rendelhetők
Zárt rendszerű, magasnyomású, műanyag-granulátum bombás keréktisztítás
Kézi keréktisztítás
Szakszerű karbantartás, szobahőmérsékleten való téli-nyári tárolás
Modern HOFMANN berendezések használata a munkafolyamatokhoz


Bejelentkezés, időpont egyeztetés: 
06-20-389-9813; 06-23-336-261...